Жестоко убийство разтресе Велинград в неделя вечер. Общинската съветничка Екатерина Каферинова

...
Жестоко убийство разтресе Велинград в неделя вечер. Общинската съветничка Екатерина Каферинова
Коментари Харесай

ОБЗОР: Убийство на общинска съветничка във Велинград, стартират важни ремонти в Пловдив

Жестоко ликвидиране разтресе Велинград в неделя вечер. Общинската съветничка Екатерина Каферинова е била удушена в дома си. За закононарушението на 112 е съобщил самият палач Минчо Столарски. Той е признал, че собственоръчно е умъртвил жертвата в дома й. Посочил и къщата, в която е осъществено закононарушението. 
Прочетете още
Жертвата е познавала похитителя си от доста години. Според локални поданици двамата живеели на фамилни начала. По първична информация претекстовете за умъртвяването ѝ са неуредени финансови и бизнес връзки.

Окръжната прокуратура в Пазарджик упрекна 73-годишния Минчо Столарски в съзнателно ликвидиране и ще внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража " по отношение на него.

Община Пловдив  пусна социална поръчка за 6,96 млн. лв. с Данък добавена стойност за изграждането  на  състезателен комплекс от 50 дка в регион „ Северен ”. Той ще се намира на бул. „ България ” на част дворовете на двете езикови гимназии.  Той  включва стадиони навън за футбол, баскетбол, волейбол, тенис, както и фитнес навън. Комплексът ще прилича този, който бе изработен на „ Младежкия център ” край Гребната база.

„ Небет тепе е един изстрадан обект, който преди повече от 12 години имахме предпочитание да го създадем, само че по справедливи и субективни аргументи не се случи. Знаков обект за Пловдив. Само ще дам образец: Милчо Левиев – огромен българин, огромен пловдивчанин, който си отиде афектиран от нас,  пожела все пак да разпръснем тук праха му. И ние го направихме ”, сподели кметът Здравко Димитров по време на церемонията за първа копка по плана за реституция, консервация и социализация на скъпия за България археологически монумент.

Община Пловдив чака последното съгласувателно писмо с огромна телекомуникационна компания, с цел да започва работата по Водната палата, заяви зам.-кметът Пламен Райчев.

Ремонтът на бул. „ Хаджи Димитър ” стартира на 1 септември. Забавянето пристигнало от съгласуването на придвижването с КАТ. Максималният период за осъществяване на обекта е 240 календарни дни. Въвеждането в употреба на приключения обект би трябвало да стане не по-късно от 30 ноември 2023 година.

Пари за Голямоконарско шосе няма, макар обещанията на предходното държавно управление. Това съобщи кметът Здравко Димитров през днешния ден.

Пловдивската полиция се самосезира след материал на  TrafficNews  за безпардонни и нападателни младежи, нанесли побой над пловдивски скитник. От Първо районно управление (на МВР) е стартирана инспекция за изясняване на събитията, както и определяне самоличността на причинителите.

Психиатърът доктор Веселин Геров разяснява казусът от пловдивски парк, при който млада майка стана очевидец на това по какъв начин група младежи ритат и се гаврят с възрастен мъж. Вижте и какво сподели той:

Пловдивски хирург изпадна в амок и провокира същински екшън в Хирургиите на Пещерско шосе, научи TrafficNews. Лекарят дошъл на работа в несъответстващо положение, по-късно се затворил кабинета си на 11 етаж и почнал да хвърля през прозореца компютри, монитори и друга техника и инсталация.

Метин Али напуснал болничното заведение преди полицията да пристигна и се прибрал в дома си. Барикадирал се в жилището си и почнал да заплашва всеки, който имал смелостта да се приближи до вратата.

Пътуванията на българи в чужбина изпреварват нивата от преди пандемията. Най-голям брой пътувания на български жители са осъществени към:  Турция  - 182.9 хиляди,  Гърция  - 179.8 хил. С цел отмора обаче първенец е Гърция, където са реализирани 105.6 хиляди пътувания. У нас пък почиват главно Румънци.

И въпреки всичко не е належащо да пътуваш 250 километра до морето, с цел да се забавляваш. Пловдивчани, а и стотиците посетители на града, се убедиха в това през уикенда, който бе кондензиран с най- разнообразни събития. В богатата стратегия имаше оферти за всеки, единственото което бе належащо бе предпочитание, положително въодушевление и комфортни обувки. Всеки, който съумя да комбинира тези три неща, откри, че да живееш в Пловдив си е привилегия. 

Поп иконата Ричард Маркс изнесе впечатляващ концерт пред препълнения Античен спектакъл в неделната вечер. Само благодарение на акустична китара и пиано, музикалната легенда съумя да омагьоса публиката и на няколко пъти призна, че всичко в Пловдив е ужасно и сърцето му вечно ще остане тук.

Ще се опитаме да довършим контракта с " Газпром ", който имаме за доставки на газ, водим и договаряния тези доставки да бъдат разсрочени и през зимата, с цел да обзет интервал и през 2023 година Енергийният министър чака отговора на " Газпром ". Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР